#vállalkozás indítása

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el
 

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Abban mindenki egyetért, hogy a magyar hobbicukrászokat jelenleg olyan előírások elé állítják, amelyek ellehetetlenítik az otthonról való üzleti célú sütést. Ám miközben a Nébih szerint ez az egyetlen módja annak, hogy biztonságos étel kerüljön a vásárlók elé, a hobbicukrászok azt mondják, hogy ezzel csak a feketézés felé hajtják őket. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete egyelőre feljelenti a NAV-nak azokat a Facebook-csoportokat, ahol az ügyfeleiket szerzik a hobbicukrászok, mondván azok "érezhetően elszívnak vevőket" a cukrászdák elől.

Balla Györgyi Balla Györgyi

Hányszor kezdünk bele egy vállalkozás megvalósításába, mielőtt feladjuk?
 

Hányszor kezdünk bele egy vállalkozás megvalósításába, mielőtt feladjuk?

Manapság egyre többen gondolkoznak saját vállalkozás indításában, mert azt hiszik, szabadúszónak lenni könnyű: az ember kávézókban vagy coworking irodákban üldögél, vlogol és blogol, és menő eseményekre jár, ezzel is építve a személyes márkáját. Ráadásul mindez csak a jéghegy csúcsa, ha a vállalkozásalapítással kapcsolatos tévhiteket nézzük.

Szántó Péter Szántó Péter


Hild: hallucinálnak a kezdő vállalkozók
 

Hild: hallucinálnak a kezdő vállalkozók

A jó vállalkozó legalapvetőbb tulajdonsága, hogy gyors, mert a világ is az, és egy online világban a gyorsaság nem lehet választás kérdése – jelentette ki Hild Imre startup mentor, a Global Platforms alapítója egy rendezvényen.

hvg.hu hvg.hu


Ezekkel az ötletekkel kaszálhat, ha vállalkozást indít
 

Ezekkel az ötletekkel kaszálhat, ha vállalkozást indít

Időről időre új és új ötletek merülnek fel az emberben, mégis nehéz eldönteni, hogy mibe érdemes belevágni. Személyfüggő is, hogy kinek milyen vállalkozás való, de van néhány hasznos szempont, amit mindenképpen érdemes mérlegelni, mielőtt saját vállalkozásba kezd.

Szesztay Péter Szesztay Péter

Ha ma kezdené, talán nem is lenne
 

Ha ma kezdené, talán nem is lenne "kenős fagyi" Budán

Huszonöt éve, a rendszerváltás hajnalán nyitott meg az első olasz kézműves fagyizó Budapesten. Az Artigiana azóta is a kevés biztos pontok egyike a városban, az alaposan megváltozott piacon is megőrizte a törzsvásárlóit. A vállalkozás fenntartása azonban az évek során egyre nehezebbé vált, a tulajdonos nem szívesen lenne azok helyében, akik csak most vágnak bele a bizniszbe.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Nem a magas kockázattűrés, inkább apuka pénztárcája a siker titka
 

Nem a magas kockázattűrés, inkább apuka pénztárcája a siker titka

Vállalkozást indítani talán még soha nem volt olyan menő, mint napjainkban, amikor cikkek sokasága számol be sikersztorikról, a fiatalság pedig nem sportolókban és rocksztárokban keresi a példaképet, hanem a selfmade vállalkozókban, akikben a sajtó fáradhatatlanul keresi azokat a közös jellemvonásokat, vagy azt a képletet, ami a siker receptjét adja. A Quartz újságírója megtalálta: a tehetős család az.

hvg.hu hvg.hu